kerkyra24.gr
ΚΕΡΚΥΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κέρκυρα: Στο επίκεντρο συνάντησης το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων και τα Χρέη των Εταιρειών Ύδρευσης

Κοινοποίηση

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν σημαντικά ζητήματα της Π.Ε. Κέρκυρας, όπως τα έργα της Ύδρευσης, ο διαγωνισμός για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, τα χρέη των Εταιρειών Ύδρευσης – Αποχέτευσης, η εκτός σχεδίου δόμηση και τα αιολικά πάρκα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Στέφανος Γκίκας τόνισε ότι ήταν μια συνάντηση με γεμάτη ατζέντα. Σχετικά με το έργο της Αφαλάτωσης «Νεοχωρακίου – Κακότραφου» ύψους 22 εκατ. Ευρώ, ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από τον Υπουργό να δημοπρατηθεί το έργο καθώς τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα.

Όσον αφορά το σοβαρό ζήτημα του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της Κέρκυρας, εν αναμονή και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο θα κρίνει τελικά αν θα ολοκληρωθεί ή όχι ο Διαγωνισμός, ο κύριος Γκίκας τόνισε στον Υπουργό «την αδήριτη ανάγκη να συντομευθούν οι χρόνοι, διότι το εργοστάσιο αυτό έχει καθυστερήσει υπερβολικά».

Σε ότι αφορά στο ζήτημα των χρεών της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, ο Κερκυραίος βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό – εν όψει και της κατάθεσης του Νομοσχεδίου για την βιωσιμότητα των Εταιρειών Ύδρευσης / Αποχέτευσης – να ζητήσει από την ΔΕΗ να προχωρήσει στη σύνδεση των δυο αντλιοστασίων του νέου αποχετευτικού αγωγού των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη προς Σκάφωνα, ώστε επιτέλους να τεθεί σε λειτουργία. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ δεν προχωρεί στην σύνδεση, λόγω του μεγάλου χρέους της ΔΕΥΑΚ προς την ΔΕΗ που υπερβαίνει τα 13 εκατ. Ευρώ.

Τώρα, για τα εκτός σχεδίου και τα γενικότερα πολεοδομικά θέματα, ο Υπουργός, επισήμανε ότι το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο αναμένεται να βγει στην διαβούλευση το επόμενο 10ήμερο, ενώ τέλος για το θέμα της χωροθέτησης του Υπεράκτιου Αιολικού Πάρκου (ΥΑΠ) στην περιοχή των Διαποντίων Νήσων, «πέρα από κάποιες προτάσεις που έχουν κατατεθεί, δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση και ως εκ τούτου δεν υφίσταται ζήτημα», τόνισε ο κύριος Γκίκας.

πηγή ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κέρκυρα: Επίσκεψη του συντονιστή επιχειρήσεων της πυροσβεστικής Δ. Γεωργανά

Κέρκυρα: Ανατριχιαστική εξομολόγηση της γυναίκας που χειρουργήθηκε χωρίς αναισθησία

‘ SISSY IN HEAVEN’ 14-15-16 ΙΟΥΝΙΟΥ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ