kerkyra24.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΕΚ: Ο Πήλιος άρπαξε τις ευκαιρίες του Αλμέιδα στην αριστερή πλευρά

Κοινοποίηση

Ο Σταύρος Πήλιος εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Ματίας Αλμέιδα, όπως επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά του 23χρονου αριστερού μπακ της ΑΕΚ από το Wyscout στα δύο τελευταία ματς κόντρα σε Ατρόμητο και ΟΦΗ.

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε εκφράσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Σταύρου Πήλιου και το απέδειξε στην πράξη με τον 23χρονο Έλληνα αριστερό μπακ να αρπάζει… από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του έδωσε ο «Πελάδο». Οι εμφανίσεις του αυτό το διάστημα έπεισαν τον Αργεντινό κόουτς της ΑΕΚ ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την αποχώρηση του Μιλάντ Μοχαμάντι από τώρα, με τον Πήλιο να κερδίζει τη θέση του ειδικά με τις δύο τελευταίες παρουσίες του απέναντι σε Ατρόμητο και ΟΦΗ.

Τα δύο σερί «γεμάτα» παιχνίδια που είχε ο Πήλιος με τα κιτρινόμαυρα δικαίωσαν τον Αλμέιδα για τη δουλειά που έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα με τον 23χρονο αριστερό μπακ και το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να αποκτήσει διάρκεια. Ο Πήλιος λειτουργώντας ως σύγχρονο μπακ, παίζοντας όλη την αριστερή πλευρά, κατέγραψε πολύ καλούς αριθμούς κόντρα σε Ατρόμητο και ΟΦΗ, έχοντας δύο ασίστ και υψηλά ποσοστά τόσο στα δημιουργικά όσο και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Αποκορύφωμα ήταν φυσικά αυτές οι δύο ασίστ στο εμφατικό πέρασμα της ΑΕΚ από το Περιστέρι. Με την εξαιρετική του μπαλιά στον χώρο για το πρώτο γκολ του Πόνσε και την εκτέλεση του κόρνερ για να μπει το… κερασάκι στην τούρτα από τον Γιόνσον. Ο Πήλιος αναλάμβανε συχνά τα χτυπήματα των στατικών φάσεων με το καλό αριστερό του πόδι, με το οποίο στο ματς με τον Ατρόμητο είχε σύμφωνα με το Wyscout 30/39 επιτυχημένες μεταβιβάσεις.

Το passing game του 23χρονου αριστερού μπακ στο παιχνίδι της ΑΕΚ στο Περιστέρι έπιασε 77% ακρίβεια, με 13/20 εύστοχες προωθημένες μπαλιές και 3/4 επιτυχημένες πάσες στην τελική τρίτη, καθώς και 4/7 εύστοχες βαθιές μπαλιές, αλλά και 1/1 σωστή πάσα μέσα στην περιοχή του αντιπάλου. Επιθετικά είχε επίσης 1/1 ντρίμπλα και 2/2 κερδισμένες επιθετικές μονομαχίες, ενώ και ανασταλτικά ήταν ουσιαστικός με 6/9 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες, 1/1 εναέριες διεκδικήσεις, 5 κοψίματα, 6 ανακτήσεις μπάλας και 3 απομακρύνσεις.

Ανάλογη ολοκληρωμένη εμφάνιση πραγματοποίησε και στο προχθεσινό ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον ΟΦΗ καθώς τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι ο Πήλιος ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Ειδικά ανασταλτικά ήταν άψογος στο αριστερό άκρο της άμυνας, έχοντας σύμφωνα με το Wyscout 10 ανακτήσεις μπάλας, 7 κοψίματα, 2 απομακρύνσεις, 1/1 εναέρια διεκδίκηση και 7/9 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες. Ουσιαστικά μόνο στις δεύτερες μπάλες δεν τα κατάφερε καλά όπου δεν μπόρεσε να κερδίσει κάποια από τις 3 μονομαχίες που έδωσε.

Οι ανακτήσεις του Πήλιου στο ματς με τον ΟΦΗ

Πηγή Wyscout: Οι ανακτήσεις μπάλας του Πήλιου στο ΑΕΚ – ΟΦΗ

Μάλιστα, παρότι, με τον Ατρόμητο ο Πήλιος είχε τις δύο ασίστ, στο ματς με τον ΟΦΗ τα πήγε ακόμα καλύτερα στο δημιουργικό κομμάτι όσον αφορά την ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δεύτερη σερί ουσιαστική εμφάνισή του με καθοριστική συμμετοχή στο πρώτο γκολ του Πόνσε. Σύμφωνα με το Wyscout, ο Πήλιος είχε 34/39 σωστές πάσες, δηλαδή επιτυχία της τάξεως του 87%, με 4/5 εύστοχες βαθιές μπαλιές, 2/2 πάσες στην τελική τρίτη, 3/4 επιτυχημένες πάσες στην αντίπαλη περιοχή και 13/14 προωθημένες μπαλιές. Επιπλέον ο 23χρονος αριστερός μπακ είχε 2/2 ντρίμπλες και 2/2 επιτυχημένες επιθετικές μονομαχίες, με 3 προωθητικές ενέργειες.

Οι προωθημένες μπαλιές του Πήλιου

ΠΗΓΗ:http://www.gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα θρανία και οι αξιωματικοί της Π.Υ στην Κέρκυρα

Κουτσούμπας: Να ανέβει πολύ ψηλά το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ της εκμετάλλευσης και των πολέμων

Κέρκυρα:  Τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό 74χρονου