kerkyra24.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΚΕΡΚΥΡΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κέντρο Κοινότητας Ρομά: ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας

Κοινοποίηση

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων με συνέχιση της λειτουργίας του, ενημερώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας Κέρκυρας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) και λήγουν στις 10 Σεπτεμβρίου 2024.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι 15-29 ετών (γεννημένοι τα έτη 1995-2009) και είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου-ΕΠΑΛ. Η διάρκεια φοίτησης είναι 2 έτη (4 εξάμηνα).  Καθ’ όλη τη διάρκεια φοίτησης ο μαθητής παρακολουθεί απογευματινά μαθήματα, ενώ το πρωί απασχολείται ως ασκούμενος σε κάποια επιχείρηση. Η αμοιβή των μαθητών ανέρχεται στα 118,64 ευρώ ή 148,30 ευρώ την εβδομάδα (για 4 ημέρες ή 5 ημέρες μαθητείας αντίστοιχα).

Η υποβολή αιτήσεων για το σχολικό έτος 2024-25 γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet των ενδιαφερόμενων στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-epaggelmatike-skhole-epas-tes-dypa

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ)     Μαθητείας Κέρκυρας για το σχολικό έτος 2024-25  είναι οι ακόλουθες:

  • Υπαλλήλων Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Βοηθών Φαρμακείου
  • Κομμωτικής Τέχνης
  • Τεχνιτών συστημάτων Υπολογιστών

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της σχολής ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α. Κέρκυρας 3οχλμ Εθνικής Λευκίμμης (Κανάλια) 49100, Κέρκυρα, Τηλ. 26610-39250, e-mail: epas.kerkira@oaed.gr.

Το έργο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων με συνέχιση της λειτουργίας του» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2021-2027».

 Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας

και Μέριμνας

Χρήστος Ηρακλής Σκούρτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μοίρασε 25.000 εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό στους πολίτες της Ζακύνθου

Μηχανική βλάβη Ε/Γ –Υ/Γ στην Κέρκυρα

Κέρκυρα: Παρουσίαση του αυτοβιογραφικού λευκώματος του Θεόφιλου Κένταρχου